Nokson tila

Perhe

Timo on sisarussarjansa nuorimmainen ja auttoi isänsä, Ahti Nokson, kuoltua äitiään, Ainoa, maatilan töissä opiskeluiden ohessa. Siten oli luonnollista, että Timo jäi myös jatkamaan tilaa yhdessä Tarjan kanssa. Virallisesti tila siirtyi heidän nimiinsä v. 1980. Timo on veistänyt sivuelinkeinona talvisin hirsimökkejä.

Tarja on lähtöisin Jalasjärveltä, Mantilanmäeltä. Hänen vanhemmillaan Alma ja Vilho Latva-Mantilalla oli 1990-luvulle saakka pieni maatila, joka loppuaikoina oli keskittynyt maidontuotantoon. Tilan maita viljellään yhä. Tarja opiskeli vuoden verran kemiaa Helsingin yliopistossa ennen vaihtoaan Ilmajoen maatalousoppilaitokseen. Tilan emännäksi hän tuli v. 1980.

Perheen esikoinen, Jussi (s. 1986), aloitti vuoden 2006 syksyllä opinnot maanpuolustuskorkeakoulussa, Santahaminassa. Lentäjäksi hän valmistui vuonna 2009 ja toimii nyt Jyväskylässä lennonopettajana. Naimisiin Jussi meni 2012 Hannan (o.s. Halmesmäki) kanssa, esikoisen he saivat 2014 ja toisen pojan 2016.

Maria (s. 1987) opiskeli vuoden verran Tampereen teknillisessä yliopistossa matemaattisten aineiden opettajaksi. Vuoden 2007 syksyllä hän aloitti opinnot arkkitehtuurin koulutusohjelmassa. Nykyään Maria toimii arkkitehtinä Tampereella ja on aktiivinen Crossfit:n harrastaja.

Mika (s. 1991) on koulutukseltaan taloushallinnon merkonomi. Armeijan jälkeen Mika on toiminut erilaisissa myyntitehtävissä maakunnassa ja Helsingissä, kunnes 2014 lopussa palasi töihin tilalle.

Tomi (s. 2000) on perheen kuopus. Tomi aloitti vuoden 2016 syksyllä opinnot Kurikan lukiossa. Hän myös auttaa jonkin verran tilan töissä kesäisin ja opintojen ohella.

© Nokson tila, Kurikka – nokso at nokso.fi